Collectief vervoer

Regionaal vervoer – (www.heuvelrug.nl)

 

 

Bovenregionaal - Valys (www.valys.nl)

Valys is een landelijke reisservice voor iedereen met een handicap. Het gaat om bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.

Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt. Als u reserveert, kunt u aangeven of u een rolstoel of scootmobiel meeneemt.

 

 

BoodschappenPlusBus (www.welnuh.nl)

De BoodschappenPlusBus is een service voor senioren en voor mensen die vanwege een handicap of ziekte minder mobiel zijn.

Het doel is samen activiteiten te ondernemen, uitstapjes te maken en/of boodschappen te gaan doen. De activiteit is kleinschalig en biedt persoonlijke begeleiding.Tegen een kleine vergoeding kan men aan activiteiten deelnemen, wordt men van huis opgehaald en ook weer thuis gebracht. Onder deze tekst vindt u een lijst met activiteiten waarvoor u zich kunt inschrijven. Graag minimaal 2 dagen van te voren inschrijven. Voor informatie of vragen kunt u terrecht bij Welnuh.

 

 

Belbus (www.welnuh.nl)

De Belbus verzorgt vervoer van ‘deur tot deur’ voor mensen die slecht ter been zijn en zich moeilijk met andere vormen van (openbaar) vervoer kunnen verplaatsen.