Dienstverlening‎ > ‎Verzekeringen‎ > ‎

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is één van de basisverzekeringen van iedereen die zelfstandig woont. Voor wie een koopwoning heeft, komt daar een opstalverzekering bij. Eenmaal afgesloten worden deze vaak alleen nog bij een verhuizing bekeken of aangepast. Maar het is verstandig om deze ook als u niet verhuist, periodiek te checken.

 

Bij de meeste inboedelverzekeringen stijgt het verzekerde bedrag automatisch na verloop van tijd omdat uw inboedel door de jaren heen ook meer waard wordt. Maar als u bijvoorbeeld duurdere apparatuur heeft aangeschaft of antieke spullen of een waardevol kunststuk, kan het verzekerde bedrag wel eens te laag zijn. Daarom is het verstandig om na zo’n aanschaf, maar in ieder geval eens in de drie of vijf jaar na te gaan of het verzekerde bedrag nog goed is.

 

Een te laag verzekerd bedrag kan namelijk ook betekenen dat u bij een kleinere schade maar een gedeelte van het schadebedrag vergoed krijgt. Dat zelfde geldt feitelijk voor een opstalverzekering. Een verbouwing of verbetering van uw woning, kan de waarde aanzienlijk verhogen. En dan is het noodzakelijk om ook uw opstalverzekering aan te passen.
 

 

Wilt u meer informatie ontvangen? Dan kunt u HIER een informatieformulier invullen